Linda Medendorp

Flexibel opleiden van docenten

Linda Medendorp

Flexibel opleiden van docenten

Achtergrondinformatie

Flexibel opleiden van docenten

Twee lerarenopleiders delen in een persoonlijk verhaal hun ervaringen en visie op flexibel opleiden. Annick Olthof-Kicken (Aventus) en Yvonne Gielen (Fontys Hogescholen) nemen u, bijgestaan door Linda Medendorp (CINOP), mee in hun ontwikkeling, hun unieke momenten als opleider en geven een inkijk in hun vragen en dilemma’s. Wat ontstaat er als flexibel opleiden van docenten wél lukt?

Linda Medendorp is adviseur bij CINOP en werkt sinds 2015 als projectleider van het Kennispunt Opleiden in de school van de MBO Raad. Als onderwijskundig en veranderkundig adviseur is zij gefascineerd door leren en ontwikkelen van professionals en organisaties. Ze heeft brede ervaring in en rondom het beroepsonderwijs, zowel in mbo en hbo als het bedrijfsleven. Thema’s zijn het opleiden van docenten, ontwikkeling van teams, leiderschap en samenwerking tussen organisaties.

Annick Olthof-Kicken is sinds 2015 manager van de bouwopleidingen van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Ze heeft een onderwijskundige achtergrond en is in haar huidige functie vanwege het tekort aan techniekdocenten nauw betrokken bij de opleidingstrajecten van 9 zij-instroomdocenten.

Yvonne Gielen is beleidsmedewerker bij Fontys Hogescholen. Zij is als programmamanager flexibilisering verantwoordelijk voor het ontwerpen van de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs volgens de principes van Leven Lang Leren. Als onderwijskundige zet zij zich sterk in om het lerarentekort aan te pakken. Het creëren van nieuwe routes naar hybride docentschap in samenwerking met bedrijfsleven, mbo en lerarenopleiding behoort dan ook tot haar kernactiviteiten.

 

Terug naar sprekers