Jos van Zwieten & Fred van Koot

Aanstekelijk onderwijs; meer waarde van vakwedstrijden 

Jos van Zwieten & Fred van Koot

Aanstekelijk onderwijs; meer waarde van vakwedstrijden 

Achtergrondinformatie

Aanstekelijk onderwijs; meer waarde van vakwedstrijden

Er kan meer met vakwedstrijden! Niet alleen door als school mee te doen in de Skills competitie, maar ook door als docent in de klas en als opleiding in de onderwijs- en exameninrichting gebruik te maken van wedstrijdopdrachten en -methodiek. Denk aan gebruik:

  • als pedagogisch/didactische methodiek en begeleidingsmodel;
  • als onderwijskundig concept;
  • als meet- en selectiemiddel voor bepaalde excellentieprogramma’s;
  • als professionaliseringsinstrument.

Zo ontstaat aanstekelijk onderwijs! In deze workshop worden jullie met behulp van een speciale vakwedstrijd uitgedaagd om eigen toepassingen te bedenken en uit te werken. Opbrengsten worden beoordeeld door de workshopleiders. Je krijgt gerichte feedback op wat meer en beter kan en gaat naar huis met een eigen actieplan om slim gebruik te maken van wat vakwedstrijden te bieden hebben.

Jos van Zwieten ondersteunt visie- en strategieontwikkeling, in onderwijs en arbeidsmarkt, professionalisering en Leven Lang Ontwikkelen. Ziet vakmanschap en meesterschap als doel én middel. Werkt als adviseur strategie en onderwijs bij WSNL.

Fred van Koot stond aan de basis van de ontwikkeling van het Competitie Registratie Systeem en is specialist in de ontwikkeling van wedstrijdopdrachten en de formatieve evaluatie en summatieve beoordeling er van. Werkt als assessment advisor bij WSNL.

 

Terug naar sprekers