Ivonne Harmsen

Teams aan zet. Een goed idee? Of bezint eer ge begint?

Ivonne Harmsen

Teams aan zet. Een goed idee? Of bezint eer ge begint?

Achtergrondinformatie

Teams aan zet. Een goed idee? Of bezint eer ge begint?

Op grond van de ervaringen van de afgelopen jaren in diverse scholingstrajecten in verschillende roc’s is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn de ervaringen, kansen en obstakels? Er is al veel over gezegd en geschreven in theorie,  maar wat hebben we er nu van geleerd? Wat is er nodig om invulling te geven aan de opdracht Teams aan zet.

In deze workshop worden praktische en concrete ervaringen geordend en gedeeld; de kwaliteitscultuur, de structuur en aansturing, de besluitvorming, de inrichting van de administratie en organisatie, de dynamiek en energie in de groep,  de erkenning van talent, de ondersteuning en de staf-lijn relatie, de faciliteiten en de infra-structuur,  de innovatie van het curriculum en het onderwijsconcept op korte en lange termijn, het onderwijs van alle dag, etc.

Ivonne Harmsen, directeur EduChange, is een authentieke, enthousiaste, verbindende en resultaatgerichte leider en adviseur. Ze is een creatief regisseur van liefst lastige verandertrajecten met brede kennis en ervaring in innovatie van het hoger én middelbaar onderwijs. Ze werkte samen met teams en staf in beroepsonderwijs én het bedrijfsleven. Afgelopen jaren verzorgde ze voor menig ROC een traject om teams en het management  verder te helpen. Ivonne spreekt zowel de taal van de werkvloer als de bestuurder en beschikt over talrijke herkenbare en soms ludieke voorbeelden van waar het goed gaat, waar het beter kan. Ze is een verbinder met een eigen visie op toekomstgericht onderwijs, een bekend gezicht in beroepsonderwijs.

 

Terug naar sprekers