Gerard Nijhuis & Willem Pranger

TWI Job Instruction in het MBO  

Gerard Nijhuis & Willem Pranger

TWI Job Instruction in het MBO  

Achtergrondinformatie

TWI Job Instruction in het MBO    

Fantastisch al die innovaties! Maar hoe gaan de medewerkers dat allemaal leren? Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers de nieuwe taken snel en zonder fouten gaan uitvoeren? En hoe gaat u om met de weerstand die al deze innovaties bij medewerkers kan opwekken?

TWI-methoden worden primair ingezet om kwaliteitsproblemen bij de wortel aan te pakken, en te voorkomen: zodra innovaties doorgevoerd worden, moeten de nieuwe werkmethoden worden aangeleerd. Standaardiseren en opleiden met TWI Job Instruction zorgt ervoor dat medewerkers hun werk in één keer goed uitvoeren volgens de afgesproken standaard, en daarna niet meer vergeten.

Het Zone.College  gebruikt TWI Job Instruction om de praktijk taken te standaardiseren en op te leiden. Een van de bedrijven die TWI Job Instruction zeer succesvol toepast is Bakkerij Bolletje. Zone. Collegeen Bolletje vertellen in hun presentatie wat TWI Job Instruction is, wat hun ervaringen zijn, welke resultaten ze ermee bereikt hebben en wat de methode in het MBO kan toevoegen.

Door Gerard Nijhuis (Zone. College) & Willem Pranger (Bolletje).

Gerard Nijhuis: Tuinieren op een biologische manier en wandelen van lange afstanden is mijn hobby. Ben 26 jaar werkzaam geweest in de Zuivel en begonnen bij een kleine zuivel coöperatie in Tubbergen. Later door fusie bij verschillende divisies binnen Friesland Campina gewerkt. Nu werkzaam bij het Zone college, voorheen AOC oost, te Almelo bij de afdeling Voeding.zone. BOL, BBL, BPV-coördinator, BPV-relatiebeheerder en acquisitie zijn mijn taken binnen het Zone.college.

 

Terug naar sprekers