Charlotte Lugtenburg, Pia Deveneijns, Sabine Mul en Pieter Moerman

LLO doe je zo

Charlotte Lugtenburg, Pia Deveneijns, Sabine Mul en Pieter Moerman

LLO doe je zo

Biography

LLO doe je zo
Zaal 7 – van 13:00 tot 13:50

Het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen van de MBO Raad heeft vorig jaar Katapult (een netwerk van samenwerkingsverbanden tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, onderzoek en overheid), gevraagd om publiek-private samenwerkingen (PPS) in het mbo met vormen van leven lang ontwikkelen (LLO) in kaart te brengen. Dit resulteerde in een model dat een PPS kan positioneren en zicht geeft op de randvoorwaarden en de succes- en risicofactoren hierbij. Ook komen zo de valkuilen van de verschillende ‘posities’ in beeld.

In deze workshop gaan Pia Deveneijns en Charlotte Lugtenburg met u het gesprek aan over LLO in het mbo, bekeken door een PPS-bril: hoe kan publiek-private samenwerking in de regio leiden tot maatwerkonderwijs voor volwassenen? Tijdens de workshop tonen Pia en Charlotte, samen met Sabine Mul (btg TGO, MBO Raad) en Pieter Moerman (Katapult), aan de hand van de publicatie ‘
Organisatievormen LLO’ en actuele casuïstiek vanuit de scholen welke succesfactoren, slimme oplossingen en uitdagingen er zijn.

Terug naar sprekers