Chantal Kesseler & Pascal Boersen

Werken vanuit een positief klimaat

Chantal Kesseler & Pascal Boersen

Werken vanuit een positief klimaat

Achtergrondinformatie

Werken vanuit een positief klimaat

Positive Behavior Support (PBS) werkt vanuit een Positief Klimaat. Met PBS verschuift de focus van de docent van het zien en bestraffen van ongewenst gedrag naar het aanleren en zien van gewenst gedrag. Hierdoor ontstaat een positief leerklimaat waarin het voor de studenten heel helder wordt wat er van hen verwacht wordt. De kwaliteit van het onderwijs neemt hierdoor toe. Tijdens deze workshop zal uitgelegd worden wat PBS inhoud. Door een oefening ervaart u wat de invloed kan zijn van een positieve benadering. Vervolgens zal ingegaan worden wat dit betekent voor een team.

Chantal Kesseler (1974) is werkzaam binnen het ROC Midden Nederland als gedragsspecialist bij het Business & Administration college (BAC). Vorig jaar is het BAC college gestart met de aanpak van Positive Behavior Support (PBS). Chantal Kesseler is Programma manager voor het BAC college voor PBS.

Pascal Boersen (1981) is werkzaam als afdelingsmanager bij de afdeling Handel van het ROC Midden Nederland. De medewerkers van Business & Administration college (BAC) in Utrecht wil student op een positief pedagogische manier begeleiden naar de eindstreep (diploma). Dit doen wij door de PBS aanpak te implementeren in het college.

 

Terug naar sprekers