Programma

En er volgt nog veel meer!

Breek de dag: eerst kennis en inspiratie…
De Dag van het mbo is een feest voor het hoofd en het hart. ’s Ochtends en ’s middags kunt u in het Theater Orpheus in Apeldoorn presentaties volgen van gerenommeerde sprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven, dan wel experts van het ministerie van OCW of het onderwijs. Hun bijdragen gaan over thema’s en onderwerpen die het middelbaar beroepsonderwijs kleuren. Daarnaast zijn er kleinere sessies waarin vakinhoudelijk deskundigen de diepte in gaan en waar praktijkervaringen worden gedeeld. Stel uw eigen programma samen en laat u informeren over en inspireren door het mbo.

Darna… Het Gala 2018!
Met een fraaie opbrengst aan nieuwe ideeën en bruikbare informatie kunt u zich opmaken voor het daverende slot van de Dag van het mbo: het feestelijke gala waarin de mbo-ambassadeurs van het jaar gekozen worden. De titels worden toegekend aan onder meer studenten, een praktijkopleider en een leerbedrijf. Weten waarom juist deze genomineerden ambassadeurs zijn? Ervaar het tijdens het gala, de afsluiter van de Dag van het mbo!

 

Wat kunt u verder verwachten tijdens de Dag van het mbo? Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Eerste Hulp Bij Onderwijs
Vragen over het middelbaar beroepsonderwijs die u altijd al eens had willen stellen? Op de Dag van het mbo kunt u bij vijf hotspots terecht voor een Eerste Hulp Bij Onderwijs. Inhoudsexperts van uiteenlopende onderwerpen staan voor u klaar om het gesprek met u aan te gaan, pareltjes uit de onderwijspraktijk te delen en basiskennis over te dragen. Kom naar dé plek waar contact gemaakt kan worden met onderwijscollega’s, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en studenten.

Praat met SBB over de arbeidsmarkt van de toekomst
Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van SBB. Om die doelen te bereiken verrichten we wettelijke taken: we erkennen en begeleiden leerbedrijven, we onderhouden de mbo-kwalificatiestructuur en we geven informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming en de doelmatigheid van het opleidingsaanbod. Op de Dag van het mbo gaan we graag over deze onderwerpen met u in gesprek: hoe zorgen we met elkaar dat het opleidingsaanbod aansluit op de vraag van bedrijven, wat betekent leven lang ontwikkelen voor het onderwijs en hoe gaan we om met de noodzakelijke om- en bijscholing van professionals voor een flexibele arbeidsmarkt?

Bestuursakkoord en de Kwaliteitsafspraken
OCW zet voor u op een rij wat de stand van zaken is rond de uitvoering van de afspraken uit het Bestuursakkoord en de Kwaliteitsafspraken. Met de MBO Raad en de Inspectie horen we graag welke Ruimte in de regels u nodig acht en vertellen we wat er al mogelijk is binnen de huidige wet- en regelgeving. Daarnaast ruimte voor wat de veranderingen van vandaag de dag van de kennis en vaardigheden van de docent vragen; om welke veranderingen gaat het en wat betekent dit voor het onderwijs en onderwijzen, hoe blijf je je als professional en beroepsgroep actief ontwikkelen en hoe ga je om met je centrale rol binnen én buiten de instelling?